Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Clinică medicală din București, închisă temporar după ce 6 angajați au fost confirmați cu COVID

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 30 septembrie 2020, ora 10:23

Activitatea unei clinici private din Bucureşti a fost sistată marţi dimineaţă, după ce, la o testare de rutină, șase asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, activitatea Clinicii Provita Alexandrina din București a fost sistată după ce, la o testare de rutină, șase asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19.

foto clinica

Pentru a-și proteja pacienții și personalul, conducerea clinicii nu a mai deschis centrul, iar toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate.

Echipa activă a centrului a fost testată, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecția la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV.

„Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineață, am solicitat și o firmă specializată, agreată de Direcția de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafață a centrului. Angajații depistați nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultațiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună și sunt izolați la domiciliu. Așteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili pașii următori”, a spus dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

După vizita DSP-ului și după finalizarea anchetei epidemiologice, toți pacienții Clinicii Provita Alexandrina vor fi informați cu privire la măsurile de urmat.

Sursa citată precizează că nu există niciun alt caz de infecție cu noul coronavirus în vreunul dintre celelalte patru centre Provita. Acestea funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.

Etichete: covid-19 clinica asistente medicale dsp

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.