Newsflash
Știri

Ce-și doresc angajații români referitor la clădirile de birouri

de Florentina Ionescu - dec. 16 2020
Ce-și doresc angajații români referitor la clădirile de birouri

Un sondaj realizat recent arată că 6 din 10 angajați români vor mai multe măsuri de protecție a sănătății în clădirile în care lucrează.

Astfel, peste 60% dintre angajații care au răspuns unui sondaj inițiat de Genesis Property, pentru a înțelege mai bine percepția oamenilor despre perspectiva reîntoarcerii la birou în contextul Covid-19, spun că s-ar simți mai liniștiți dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătății lor și a colegilor, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Ce spun angajatii despre biroul lor

Pericolul să se îmbolnăvească rămâne principalul motiv pentru care cei mai mulți continuă să lucreze la distanță, însă 58% spun că interacționează mai bine cu colegii când merg la birou. Mai mult, 41% cred că revenirea la birou îi poate ajuta să mențină un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională și 22% spun că așa pot inclusiv să evite probleme de sănătate psiho-emoțională, mai arată sondajul Genesis Property.

Măsuri și soluții dorite

Printre cele mai importante măsuri care i-ar face pe angajați să revină și să se simtă în siguranță la birou se numără sisteme mai performante de filtrare a aerului și apei din clădire (58,3%), sisteme de igienă mai performante în toalete (41,6%) și soluții mai eficiente pentru asigurarea distanțării angajaților (40,4%). 

Inapoi la birou

Acestea fac parte din setul complex de măsuri prevăzute de The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), primul standard global open source care evaluează rezistența clădirilor de birouri la pandemia de COVID-19 și la alte amenințări similare pentru sănătate.

Angajații ar prefera să lucreze trei sau patru zile de la birou

Dacă biroul ar fi mai sigur pentru sănătatea lor, 55% dintre respondenții la sondajul recent spun că ar prefera să lucreze cel puțin 3-4 zile pe săptămână sau chiar exclusiv de la birou, indiferent de contextul epidemiologic. 

Top 5 masuri pentru un birou mai sigur

Astăzi, aproape 60% spun însă că lucrează în continuare în cea mai mare parte sau chiar în totalitate de acasă, în timp ce 16% își desfășoară activitatea mai mult la birou și numai 24% au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Eșantion de peste 1.000 de persoane

Sondajul privind percepția angajaților despre viitorul birourilor a fost desfășurat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eșantion de 1.062 de utilizatori de internet din toată țara. 8 din 10 au în acest moment un job full-time și aproximativ 77% ocupă poziții cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanță, financiar, energie, imobiliare, auto, sau comerț, în timp ce peste 17% sunt antreprenori sau au funcție de conducere. Aproape 60% dintre respondenți sunt femei, iar peste 70% au vârsta între 25 și 40 de ani, arată reprezentanții Genesis Property.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe