Newsflash
Știri

Bilanț în urma incendiului de la „Matei Balș”: 10 persoane decedate

de Florentina Ionescu, Dorina Novac - feb. 2 2021
Bilanț în urma incendiului de la „Matei Balș”: 10 persoane decedate

Un incendiu izbucnit vineri dimineață, în jurul orei 5:00, la parterul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, a făcut până acum 10 victime.

update 2 februarie, ora 12.35

Ministerul Sănătății a fost informat privind un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat. Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

update 2 februarie

Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă. Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2. În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului, anunță MS.

UPDATE, 1 FEBRUARIE

Ministerul Sănătății a anunțat luni, 1 februarie, că a primit confirmarea unui nou deces în rândul pacienților de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Este vorba despre un bărbat de 87 ani, care era internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta era diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS-CoV-2 și avea multiple comorbidități.

studiu clinic vaccin covid-19 deces voluntar brazilia

După ce vineri ministrul de Interne a spus că o a cincea victimă a fost găsită carbonizată într-una din băile pavilionului care a luat foc la Institutul „Matei Balș”, în weekend numărul persoanelor decedate a crescut.

Ministerul Sănătății a fost anunțat sâmbătă, 30 ianuarie, despre un nou deces înregistrat în randul pacienților care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infectioase „Matei Balș” după incendiul produs.

Astfel, sâmbătă, bilanțul victimelor se ridica la 6. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Familia a fost anunțată de situația pacientului.

Totodată, Ministerul Sănătății a fost informat duminică, 31 ianuarie, despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase „Matei Balș”.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS-CoV-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital. Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat duminică dimineață. În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului, anunță MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe