Newsflash
Știri

Incendiu izbucnit la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală

de Florentina Ionescu - apr. 12 2022
Incendiu izbucnit la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală

În această dimineață a avut loc un incendiu la Spitalul Bagdasar Arseni din București. Nu au existat victime.

Focul a izbucnit la acoperișul unității de urgență care a fost modernizată recent, transmite Digi24. Mai exact, flăcările au apărut la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). 

incendiu bagdasar arseni aprilie 2022

Potrivit sursei citate, din primele informații reiese că un conductor electric s-ar fi supraîncălzit. Se iau măsuri astfel încât clădirea nouă să poată fi reutilizată în cel mai scurt timp, iar firma care avea contract de întreținere să facă reparațiile necesare. La fața locului a rămas o singură echipă de pompieri, după ce inițial s-au deplasat mai multe echipaje (ambulanțe și mașini de pompieri). 

Când va redeveni funcțională UPU de la Spitalul Bagdasar-Arseni 

Din declarațiile făcute de Orlando Șchiopu, șeful ISU București, sesizarea a fost primită la ora 7.12, iar echipajele au ajuns în șase minute la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”. În UPU erau la acel moment șapte persoane, a spus acesta, potrivit Digi24.

A ars un cablu electric și a fost afectată izolația de la acoperiș, a afirmat Orlando Șchiopu. Potrivit lui Orlando Șchiopu, au ars doi metri pătrați de acoperiș. După ora 8.00 nu mai existau focare, aerul era respirabil și în zonă nu mai era niciun pericol, a comunicat pompierul.

Acesta a precizat că respectiva clădire modernizată este autorizată din luna septembrie a anului 2021. 

În urma intervenției rapide focul de la UPU a fost stins. Nu au fost persoane care să fi suferit arsuri sau intoxicații cu fum. Pacienții și cadrele medicale care erau în UPU au ieșit la timp din spital. 

Informarea Ministerului Sănătății 

„Incendiul din această dimineată, de la clădirea nouă a UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, a fost declarat lichidat, a fost verificată instalația electrică din încăperea UPU (clădirea noua) și înlăturat pericolul de incendiu. La locul evenimentului, un echipaj de stingere va rămâne în supraveghere. Din clădire s-au autoevacuat fără probleme, în cladirea veche a UPU vechi, 7 pacienți și personalul medical”, a transmis Ministerul Sănătății într-o informare de presă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe