Newsflash
Știri

Incendiu la un spital COVID din Ploiești: Doi pacienți au murit

de Dorina Novac - nov. 11 2021
Incendiu la un spital COVID din Ploiești: Doi pacienți au murit

Un incendiu s-a produs, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID. Doi pacienți au murit, a precizat Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a menționat că în secția exterioară a Spitalului Județean Ploiești se aflau internați 20 de pacienți.

incendiu Ploiesti
Sursă imagine: ISU Prahova

„Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical). Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări”, transmite sursa citată.

Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a afirmat că incendiul nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei bolnavului, scrie Agerpres.

„Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen... erau doi bolnavi cu CPAP (măşti de oxigen - n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen... E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul”, a explicat Bogdan Nica.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, ține legătura cu Raed Arafat, șeful DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe