Newsflash
Știri

Pavilionul V al Institutului „Matei Balş” redevine funcțional din ianuarie 2022

de Florentina Ionescu - dec. 30 2021
Pavilionul V al Institutului „Matei Balş” redevine funcțional din ianuarie 2022

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, s-a aflat astăzi în vizită la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. El a discutat cu managerul institutului, Cătălin Apostolescu.

Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, cu 100 de paturi cu terapie acută, va fi redat circuitului medical începând din luna ianuarie 2022, după ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare a clădirii, a anunţat astăzi managerul institutului, Cătălin Apostolescu, scrie AGERPRES.

manager matei bals si ministrul Alexandru Rafila

„Nu ne-am mulţumit să dăm în folosinţă pavilionul V aşa cum era înainte de incendiu, ci să facem şi o serie de îmbunătăţiri, astfel încât să putem obţine fără probleme autorizaţie de funcţionare. Am înlocuit în trei din cele patru nivele ale pavilionului toată instalaţia electrică (cabluri, prize, corpuri de iluminat), am montat senzori de incendiu în fiecare cameră. Mai avem de montat nişte uşi antiincendiu, pe care deja le-am primit, şi urmează să le montăm imediat după Revelion, în aşa fel încât în cursul lunii ianuarie să putem să dăm în folosinţă aceste paturi. Nu sunt paturi obişnuite, ci sunt paturi de terapie acută, pentru că toate au oxigen în cadrul unei instalaţii noi”, a declarat Cătălin Apostolescu într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Rafila, „este foarte important să folosim toate resursele pe care le avem în această perioadă, în condiţii de siguranţă a pacientului”, arată sursa citată.

„Ne pregătim pentru valul al cincilea şi această componentă de asistenţă medicală spitalicească este esenţială. La "Matei Balş se lucrează intens pentru redarea în circuitul medical a acestui pavilion cu trei etaje, cu 100 de paturi, cu oxigen şi cu medici foarte buni”, a adăugat ministrul Sănătății.

Reamintim că în 29 ianuarie 2021 a avut loc un incendiu la pavilionul V al Institutului „Matei Balş” din Capitală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe