Newsflash
Știri

Beatrice Mahler: „Pentru cei din spitalele românești, 14 noiembrie are o altă rezonanță”

de Florentina Ionescu - nov. 16 2021
Beatrice Mahler: „Pentru cei din spitalele românești, 14 noiembrie  are o altă rezonanță”

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București a publicat un mesaj emoționant, în 14 noiembrie, în care amintește de incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

Dr. Beatrice Mahler, manager la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a amintit că periodic în țara noastră ard spitale și că timpul este un reper față de care ne organizăm viața. 

Incendiu cu numeroase victime la Spitalul din Piatra-Neamț 

beatrice mahler

Ea a subliniat că 1 - 30 noiembrie este Luna de Conștientizare a Cancerului Pulmonar, că intervalul 13 - 19 noiembrie este Săptămâna de Conștientizare a Antibioticelor și că 14 Noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului - o zi dedicată Conștientizării diabetului zaharat.

„Pentru noi, cei din spitalele românești, 14 noiembrie are o altă rezonanță. Una tristă...1 an de la incendiul din Piatra Neamț...o zi în care conștientizăm mai mult decât oricând că s-au făcut foarte puține lucruri pentru a reduce la minim riscurile unor astfel de situații”, a scris Beatrice Mahler pe o cunoscută rețea socială. 

Totodată, managerul a amintit că în spitalele românești: „Avem aceeași infrastructură veche, aceeași resursă umană insuficientă și epuizată,  aceleași finanțare suboptimală”. 

„Sigur punctual, fiecare a încercat să schimbe în bine situația, un bine relativ deoarece schimbarea pe care o așteptăm cu toți trebuie să fie profundă, unitară și asumată. Până atunci însă conștienți și triști numărăm zile, luni, ani...în care sănătatea românescă pare înghețată, deși periodic ard spitale”, a conchis Beatrice Mahler pe pagina sa oficială, pe o cunoscută rețea socială. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe