Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bani mai mulți pentru secțiile ATI care îngrijesc pacienți cu COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 6 martie 2020

Bugetul Ministerului Sănătății (MS) ar putea să fie suplimentat cu 450 de milioane de lei pentru finanțarea secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele care îngrijesc pacienții cu COVID-19, potrivit unui proiect de act normativ aflat în Transparență decizională pe site-ul MS.

Suplimentarea bugetului ar urma să se facă din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020. Un motiv de care au ținut cont inițiatorii proiectului de Hotărâre de Guvern se referă la numărul important de pacienți din alte state infectați cu noul coronavirus care au nevoie de îngrijiri în secțiile ATI.

bani-spitale

În nota de fundamentare se precizează că este foarte posibil ca în următoarea perioadă să apară și în România cazuri de persoane depistate cu COVID-19 care vor dezvolta complicații ce vor necesita tratament de specialitate în secțiile ATI.

Fondurile din care se finanțează acestea, prin contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, nu sunt suficiente nici în condiții normale de activitate, se precizează în nota de fundamentare.

Astfel, bugetul MS ar urma să fie suplimentat cu 450 de milioane de lei. 100 de milioane vor fi alocate pentru bunuri și servicii, iar 350 de milioane pentru transferuri între unități ale administrației publice.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Foto: Pixabay

Etichete: COVID -19 ATI CNAS buget finantare spitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.