Newsflash
ACTUALITATE Știri

Valoarea punctului pentru medicină de familie, menținută până la final de 2024

de Magdalena Tănăsescu - mai 14 2024
Valoarea punctului pentru medicină de familie, menținută până la final de 2024

În cadrul întâlnirii de negociere CNAS - CMR privind Contractul-cadru și Normele de aplicare s-a decis menținerea valorii punctului pentru medicină de familie și ambulatoriu de specialitate, până la finalul acestui an.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a stabilit continuarea activității grupurilor tehnice de lucru CMR-CNAS, pentru toate segmentele de activitate, cu implicarea activă a corpului medical din toate ariile de specialitate și toate segmentele medicale.

 

„În zilele următoare, vor fi îndeplinite formalitățile necesare pentru încheierea procedurii de negociere (consemnarea discuțiilor și orice clarificări suplimentare). CMR va continua efortul de colaborare inter-instituțională necesar pentru a sprijini CNAS și toate celelalte instituții ale statului, cu rol și atribuții în analizarea și soluționarea problemelor generate de mecansimele de finanțare”, se menționează într-un comunicat al Colegiului. 

 

Potrivit CMR, aceste probleme cauzează atât inechități pentru furnizorii de servicii medicale, cât și probleme de acces al populației României la servicii medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe