Newsflash
OPINII

Statutul medicilor în plină pandemie

Statutul medicilor în plină pandemie

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) constată că ameninţările asupra stării de sănătate a populaţiei, cât și cele asupra medicilor și întregului personal medical sunt serioase și riscă să se agraveze în următoarele zile. Colegiul Medicilor din Municipiul București este solidar atât cu membrii săi medici, cât și cu restul personalului medical și cu pacienţii, și face următoarele recomandări, cu toată responsabilitatea:

- Trebuie create spaţii de izolare în toate spitalele, COVID sau non-COVID, pentru pacienţi suspecţi, cu toate măsurile corecte de protecţie pentru personalul medical;

- Toţi pacienţii cu simptomatologie sugestivă de infecţie cu SARS-CoV-2 trebuie trataţi ca suspecţi și izolaţi corespunzător, pentru protecţia atât a cadrelor medicale, cât și a celorlalţi pacienţi, până la obţinerea rezultatelor de laborator;

- Personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situaţia actuală;

- Nu trebuie interzisă demisia personalului medical, care va purta oricum toată viaţa responsabilitatea unei asemenea demisii – credem că este o pedeapsă suficientă această povară.

Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător și ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale. Asiguraţi condiţiile corecte pentru ca armata în halate albe să poată lupta și vă asigurăm că aceasta își va face datoria, indiferent de riscurile asumate!

Sperăm că toate instituţiile statului, cât și societatea civilă, vor lua în considerare acest apel!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe