Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Startupul MediNav atrage investiții de 350.000 de euro

de Florentina Ionescu - dec. 16 2022
Startupul MediNav atrage investiții de 350.000 de euro

O platformă de investiții fondată în 2018 investește 80.000 de euro în MediNav, un startup din domeniul tehnologiei medicale (MedTech) care folosește inteligența artificială pentru a nota și extrage informații medicale structurate.

MediNav a atras în total 350.000 de euro cu care urmărește scalarea în România a asistentului digital pentru medici, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Citiți și: Piese din puzzle-ul numit Medicina viitorului 

Growceanu, platformă de business angels, investește 80.000 de euro în startupul MediNav, în cadrul unei runde în valoare de 250.000 de euro. Lead investor este Overkill VC, cu o investiție de 170.000 de euro. 

Până în prezent, startupul MediNav a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC și angel investors. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar și pentru vânzări și marketing, se arată în același comunicat.

Startupul MediNav a fost fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat (CEO & AI) și Adrian Cuzman (CTO). 

Ciprian Man, Fondator Growceanu_Wanda Fiat, Cofondator si CEO MediNav_Adrian Cuzman, CTO MediNav

O eficientizare a timpului alocat de medici consultațiilor

Folosind inteligența artificială (AI), MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte și fișe de evaluare ale pacienților. Prin intermediul soluției AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante și le introduce structurat în raport.

Dacă este vorba de o ecografie sau o consultație cu mai multe câmpuri separate, MediNav extrage și separă informația și o notează unde trebuie să apară. La final, medicul verifică, corectează și salvează rezultatele înainte de a le trimite în sistemul medical al spitalului sau clinicii, iar astfel asistentul digital MediNav învață din greșeli și devine mai bun.

Medicii radiologi care folosesc MediNav economisesc cel puțin 40% din timpul de scriere al unui rezultat, iar în urgențe MediNav reduce de trei ori timpul de completare a unei fișe de ambulanță.

Asistentul MediNav funcționează pe laptop, tabletă sau smartphone fără să fie necesar un microfon dedicat.

„În contextul lipsei de personal medical și a suprasolicitării medicilor din sistem, soluția MediNav este binevenită nu doar în România ci și în multe țări mai dezvoltate din Europa și nu numai. Un alt argument pentru care am ales să investim în acest start-up este echipa pe care o are, oameni foarte bine pregătiți în tehnologie, business și vânzări”, afirmă Ciprian Man, unul dintre investitori și fondatorii platformei de investiții.

Vlad Anciu aplicatie Medinav1
Vlad Anciu prezintă cum funcționează MediNav

 

Planuri pentru anul viitor

Pentru 2023, echipa MediNav are în plan adaptarea produsului pentru cel puțin încă o limbă și extindere comercială în Germania și/sau America Latină. De asemenea, compania urmărește extinderea spre specializări mai complexe cum ar fi cardiologia și  urgențele unde pacientul face mai multe investigații diferite în cadrul unui singur consult.

„Suntem foarte încântați că prin această rundă de finanțare am accelerat dezvoltarea MediNav și am adăugat un grup fantastic de investitori în echipa noastră”, declară Wanda Fiat cofondator și CEO.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe