Newsflash
Știri

Spitalul din Hunedoara va achiziţiona un aparat RMN

de Dorina Novac - aug. 25 2022
Spitalul din Hunedoara va achiziţiona un aparat RMN

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a demarat procedurile legale pentru achiziţionarea unui aparat RMN, după ce Ministerul Sănătății a alocat unității medicale 5,3 milioane de lei.

spital hunedoara

„De regulă astfel de dotări merg cu precădere spre spitalele judeţene. Chiar dacă nu are statut de spital judeţean, spitalul din Hunedoara are o adresabilitate comparabilă cu a unui spital judeţean. Pe lângă pacienţi din tot judeţul, avem şi pacienţi din afara judeţului Hunedoara. Un aparat RMN modern este mai mult decât necesar pentru un act medical cu adevărat performant”, a precizat managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.

Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” a mai fost dotat cu două computere-tomograf, cel de-al doilea fiind unul de ultimă generaţie, achiziţionat anul trecut prin intermediul unei finanţări europene în valoare totală de 2 milioane de euro (sumă din care s-au mai asigurat şi alte dotări importante şi necesare unităţii medicale amintite).

„Mă bucură faptul că ministrul sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, a fost receptiv la nevoia spitalului din Hunedoara de a avea şi un aparat RMN. Prea mulţi pacienţi din Hunedoara sunt nevoiţi să meargă în alte oraşe pentru astfel de investigaţii ori să aştepte perioade lungi de timp pentru a beneficia de acestea, mai ales dacă este vorba despre proceduri care se decontează de către CJAS. Sper ca procedura de licitaţie pentru achiziţionarea aparatului să se desfăşoare fără întârzieri astfel încât Spitalul Municipal Hunedoara să aibă un RMN de ultimă generaţie cât mai repede cu putinţă”, a menționat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe