Newsflash
ACTUALITATE Știri

CT de ultimă generație pentru Spitalul Județean Botoșani

de Florentina Ionescu - iul. 6 2023
CT de ultimă generație pentru Spitalul Județean Botoșani

Un computer tomograf de ultimă generație a primit avizul de funcționare, pentru a fi folosit de personalul de la Spitalul Județean Botoșani.

Pacienții botoșăneni vor putea fi investigați cu ajutorul unui computer tomograf (CT) de ultimă generație, relatează presa locală. 

Aparatul (foto) a primit avizul de funcționare din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, iar personalul medical a fost instruit în vederea utilizării lui, potrivit „Vocea Botoșani”. 

Noul CT a fost achiziționat din fondurile puse la dispoziția spitalului de Consiliul Județean, în cadrul unui proiect mai amplu, care a presupus și un proces de reabilitare și modernizare a Secției de Radiologie și Imagistică Medicală, precizează sursa citată. 

Noul computer tomograf are 128 de secțiuni/rotații, atât în mod axial, cât și elicoidal, iar durata maximă a unei expuneri în spirală este de 100 secunde, ceea ce reduce efectele nocive asupra pacienților. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/VoceaBotosani/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe