Newsflash
Știri

Spital de recuperare medicală, inaugurat în zona Moldovei

de Florentina Ionescu - ian. 13 2023
Spital de recuperare medicală, inaugurat în zona Moldovei

În 2022, o rețea medicală multidisciplinară privată din zona de Nord-Est a inaugurat Spitalul de Recuperare Medicală, o importantă unitate spitalicească în regiunea Moldovei.

Un important furnizor de servicii medicale private din regiunea Moldovei, Arcadia – Spitale și Centre Medicale, a încheiat anul 2022 cu inaugurarea Spitalului de Recuperare Medicală, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Tehnologie robotizată de ultimă generație

Inaugurat în 2022, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, o soluție complexă pentru recuperare medicală, a însemnat o șansă reală la o nouă viață pentru primii 94 de pacienți internați deja. 

Spitalul de recuperare medicala

Cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani, pacienții urmează planuri individuale de recuperare bazate pe tehnologie robotizată de ultimă generație.

Investiția totală în această unitate s-a ridicat la peste 20 milioane de euro. 

Ce fel de patologii sunt abordate 

Spitalul de Recuperare Medicală este dedicat pacienților cu afecțiuni posttraumatice, musculoscheletale, afecțiuni reumatismale inflamatorii, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni neurologice și neuromotorii care au nevoie de recuperare medicală pentru a-și redobândi mobilitatea și capacitatea de a se mișca independent.

„Spitalul a fost gândit pentru a răspunde tuturor nevoilor pacienților noștri, printr-un circuit unic, ce începe cu o evaluare complexă medicală și personală și continuă cu sesiuni de discuții și un plan aplicat și individual de recuperare medicală pentru fiecare persoană în parte. Tot procesul de recuperare se realizează în echipa extinsă medic-pacient-familie, pentru a ne asigura că pacienții beneficiază de suportul medical și emoțional de care au nevoie”, a declarat Dan Fiterman, general manager al rețelei. 

Acesta a mai spus că, printr-o investiție de peste 20 de milioane de euro, spitalul a fost dotat cu sisteme robotizate de ultimă generație, având la bază factorii esențiali în recuperare: intensitate extinsă, modalitate de tratament adaptată și funcțională, o terapie motivantă și antrenantă pentru pacient.

„În același timp, am continuat investițiile în întreaga rețea medicală Arcadia, în sprijinul întregii comunități”, a conchis Dan Fiterman.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe