Newsflash
Cultură

SHORT, eveniment care marchează Ziua Națională a Prozei Scurte

de Florentina Ionescu - nov. 27 2023
SHORT, eveniment care marchează Ziua Națională a Prozei Scurte

Cărturești organizează vineri, 1 decembrie, un eveniment amplu, pentru a marca Ziua Națională a Prozei Scurte în 2023.

„Ziua Națională a României o trăim intens printre pagini de proză scurtă pentru că SHORT se întâmplă din nou, de 1 Decembrie, la Cărturești Verona”, au anunțat organizatorii pe o rețea socială.

De la ora 10:30 publicul va petrece cinci ore în compania a zece scriitori care au publicat recent proză scurtă sau care lucrează în prezent la un volum aparținând acestui gen. Se va discuta despre elemente cheie ale prozei scurte, cuvinte, texte, inspirație, obiceiuri de scris și se va și citi.

Invitații evenimentului SHORT sunt: Alex Olteanu, Mihaela Buruiană, Florin Iaru, Maria Orban, Dorica Boltașu, Augustin Cupșa, Remus Boldea, Cătălin Pavel, Ana Maria Sandu, Marius Chivu. 

Moderatorul este Iulian Tănase.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu 5 minute de literatură

Mai multe detalii vor fi publicate pe pagina de facebook dedicată evenimentului. 

„O proză scurtă e un fragment de consistența unui întreg. Povestea (personajului principal dintr-o proză scurtă) a început cu mult înainte de prima frază și se va încheia nu știm la cît timp după ultima frază, foarte rar se întîmplă să asistăm în calitate de cititori la nașterea personajelor și nici la moartea lor nu sîntem invitați de fiecare dată, deși s-au mai văzut cazuri (Moartea unui funcționar, de A.P. Cehov, Lumina e ca apa sau Urma sîngelui tău pe zăpadă, de Gabriel García Márquez și așa mai departe). Dar cîte povești, aparent independente una de cealaltă, nu se întîmplă într-o viață de om și o proză scurtă exact asta și face: pune un fascicul intens de lumină pe un fragment relevant din viața unui personaj. Și e cu atît mai bine dacă celui/celei care citește o proză scurtă nu i se oferă șansa de a trage vreo concluzie”, spune Iulian Tănase pe pagina dedicată SHORT. 

Nu uitați că pe 1 decembrie vă puteți vedea cu autori români contemporani la „SHORT. Ziua națională a prozei scurte”, la Cărturești Verona, de la ora 10:30.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe