O analiză recentă a Autorității Naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de pesticide.
Potrivit unui studiu realizat de Générations futures, un procentaj de 45,8% din legumele neecologice și aproape două treimi din fructe (73,1%) conţineau cel puţin un reziduu de pesticide în perioada 2017-2021.
Textul propus în iunie 2022 de Comisia Europeană prevede reducerea la jumătate, până în 2030, a utilizării pesticidelor chimice în UE, comparativ cu perioada 2015-2017.
Urmele de pesticide de pe fructe și legume anulează toate beneficiile pe care produsele le au pentru sănătate, arată o cercetare americană. Un alt studiu arată care sunt cele mai contaminate produse.
Pui crescuţi cu hormoni, legume forţate să crească, miere falsificată sau roșii cu moţ toxic – câte dintre aceste legende despre alimente au fundament știinţific? Prof. univ. Dumitru Drăgotoiu, prorector la USAMV, știe răspunsurile.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe