Newsflash
Știri

Se lansează podcastul Small Talks, despre scleroza multiplă

de L. Budin - mai 22 2023
Se lansează podcastul Small Talks, despre scleroza multiplă

Invitați vor fi specialiști din domeniul medical, persoane care vor vorbi despre terapiile integrative precum și pacienți.

Cu ocazia zilei internaționale a sclerozei multiple, Asociația APAN România lansează pe data de 30 mai primul episod din podcastul SMall Talks, se arată într-un comunicat. 

Diagnosticarea sclerozei multiple se realizează cel mai des la vârste cuprinse între 20-40 ani, confirmând încă o dată că scleroza multiplă este cea mai invalidantă afecțiune a adultului tânăr. Simptomele se manifestă diferit de la o persoană la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numită „boala cu o mie de fețe”. Provocări în gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic și au impact asupra familiei, vieții sociale sau la locul de muncă.

O dată la două săptămâni va apărea câte un nou episod, pe canalul de YouTube al asociației APAN Romania, dar și pe Spotify, unde invitații vor fi fie specialiști din domeniul medical, fie persoane care vor vorbi despre terapiile integrative, precum și pacienți care au fost de acord să-și împărtășească povestea și care își doresc ca experiențele lor să vină în ajutorul celor care au nevoie.

Vă invităm pe data de 30 mai să-i cunoașteți pe realizatorii acestui podcast și poveștile lor și vă așteptăm de două ori pe lună, la câte o discuție relaxată despre subiecte care pot fi uneori inconfortabile, dar pe care considerăm că este necesar să le abordăm și ne dorim să oferim speranță și informare tuturor celor care ne vor asculta”, se arată în comunicat. 

Inițiativa a fost posibilă cu ajutorul sponsorilor Roche și Novartis, se mai precizează. 

Scleroza multiplă este o afecțiune neurodegenerativă a sistemului nervos central, în care sistemul imunitar atacă teaca de mielină. Potrivit celor mai recente date statistice, în lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienți cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe