Newsflash
Internaționale

Rușii își vaccinează cățeii și pisicile împotriva COVID-19

de L. Budin - mai 27 2021
Rușii își vaccinează cățeii și pisicile împotriva COVID-19

În anumite regiuni de pe teritoriul Federației Ruse a început vaccinarea animalelor de companie împotriva COVID-19. Cererile de imunizare vin din partea crescătorilor și a stăpânilor de patrupede.

În mai multe regiuni din Federația Rusă, animăluțele pot primi vaccinul Carnivak-Cov la cabinetele veterinare, relatează agenția RIA, preluată de msn.com. Imunitatea astfel dobândită poate dura până la 6 luni.

vaccinare-pisici

Uniunea Europeană și țări precum Argentina, Coreea de Sud sau Japonia și-au manifestat interesul pentru serul rusesc destinat animalelor de companie.

Oamenii de știință spun că nu există dovada că ar juca joacă un rol semnificativ în răspândirea coronavirusului. Totuși, infectările cu SARS-CoV-2 au fost conformate la diverse specii de pe glob, inclusiv la căței, pisici, maimuțe și nurci.

Reprezentanții Serviciului federal rusesc pentru supraveghere veterinară și fitosanitară, Rosselhoznadzor, din subordinea Ministerului Agriculturii, arată că veterinarii primesc tot mai multe cereri de vaccinare din partea crescătorilor de animale, a stăpânilor de căței și pisici care călătoresc des și din partea cetățenilor ale căror patrupede sunt lăsate în libertate.

Un vaccin asemănător ese dezvoltat de compania farmaceutică veterinară americană, Zoetis.

Datele arată că nurcile au fost, cu precădere, afectate de COVID-19. Vietățile semi-acvatice, crescute pentru blana lor, s-au îmbolnăvit cu miile de pe urma infectării cu coronavirus.

În luna martie, Rusia înregistra Carnivak-Cov, primul ser din lume destinat imunizării animelelor de companie contra coronavirusului.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe