Newsflash
Internaționale

Rusia: o nouă zi cu record negativ de decese cauzate de COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 5 2021
Rusia: o nouă zi cu record negativ de decese cauzate de COVID-19

Rusia a atins un nou prag în ceea ce privește numărul zilnic de decese cauzate de COVID-19, scrie presa străină. Numărul a ajuns ieri la 1.195 de decese.

Recordul negativ înregistrat de Rusia în privința deceselor zilnice de COVID-19 a apărut pe fondul unei situații îngrijorătoare: țara se luptă să facă față unui șir lung de infecții cu SARS-CoV-2, care a impus restricții în toată țara, scrie The Associated Press

coronavirus vaccinare biserica ortodoxa romana

Grupul de experți care se ocupă de cazurile de infecții cu coronavirus la nivelul Rusiei a declarat joi că 1.195 de persoane au murit de COVID-19 în ultima zi, depășind astfel cele 1.189 de decese înregistrate în ziua precedentă. De la sfârșitul lunii septembrie, Rusia a înregistrat aproape în fiecare zi noi recorduri negative în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus sau decesele cauzate de COVID-19.

Grupul de experți a raportat 40.217 de infecții noi cu SARS-CoV-2, un număr mai mic decât recordul precedent, de 40.993 înregistrat la 31 octombrie.

Mai puțin de 35% din cele 146 de milioane de persoane eligibile din Rusia au fost vaccinate cu schemă completă împotriva infecției cu coronavirus, amintește sursa citată, chiar dacă Rusia a aprobat un vaccin propriu împotriva infecției cu SARS-CoV-2 cu multe luni înaintea altor state.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe