Newsflash
Știri

Code for Romania a lansat site-ul Vieți Pierdute

de Florentina Ionescu - dec. 2 2021
Code for Romania a lansat site-ul Vieți Pierdute

Inițiatorii acestui proiect vor să transmită condoleanțe celor care au pierdut pe cineva drag din cauza bolii COVID-19.

Ieri, în parteneriat cu DoR, Code for Romania a lansat website-ul www.VietiPierdute.ro.

„Vieți Pierdute este felul nostru de a le transmite condoleanțe celor care au pierdut pe cineva drag din cauza COVID-19 și de a invita România la un moment de reculegere colectiv în care pentru câteva minute să fim o comunitate”, au transmis inițiatorii site-ului.

site vieti pierdute din cauza covid-19

Ei au reamintit că Alba Iulia ar putea fi un oraș gol dacă ar fi înlocuită populația orașului cu numărul de vieți pierdute din cauza COVID-19. Ieri, 1 decembrie 2021, România avea peste 56.000 de vieți pierdute din cauza COVID-19.

„De acest 1 decembrie, credem că România nu are nimic de sărbătorit. În schimb, ne putem apleca atenția asupra familiilor și prietenilor celor care și-au pierdut viețile din cauza COVID-19. Și am putea să facem asta începând prin a le transmite condoleanțe. Prin a le spune tuturor copiilor care își continuă drumul fără un părinte sau părinților care au pierdut un copil, soțiilor, soților, rudelor, partenerilor sau prietenilor apropiați că le înțelegem durerea și că îi vedem. Și că de astăzi înainte, pe www.VietiPierdute.ro au un loc unde să spună povestea celor pe care i-au pierdut din cauza COVID-19”, se arată în mesajul transmis de cei de la Code for Romania.

Statisticile, transformate în poveștile unor oameni

Ieri, Code for Romania a lansat o invitație către toți românii, de a participa la un moment de reculegere colectiv pentru miile de vieți pierdute din cauza COVID-19. 

„Am tot auzit de viețile pierdute din cauza COVID-19 sub forma unor cifre menite să arate gravitatea pandemiei. Aceste vieți pierdute au fost pe rând grafice, recorduri, breaking-news-uri, motive de reală îngrijorare, statistică. Dar niciodată o poveste despre vreuna din aceste vieți, despre vreunul dintre oamenii care acum nu mai sunt”, au subliniat susținătorii acestei inițiative. 

vieti pierdute homepage

Referitor la site-ul www.VietiPierdute.ro, reprezentanții Code for Romania au mai spus că vor ca prin acest loc, unde sunt strânse amintiri despre aceste vieți pierdute, să transforme statisticile în poveștile unor oameni:

„Oameni care au fost copii, părinți, parteneri, prieteni pentru cei care acum au rămas să le spună povestea. Vieți Pierdute este felul nostru de a le fi alături celor care se gândesc și vor să spună ceva despre cei dragi care nu mai sunt. Mulțumim echipei DoR pentru că prin parteneriatul lor, ne-au facilitat accesul la poveștile pe care le-au adunat în cadrul proiectului Cei care nu mai sunt”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe