Newsflash
Industria farmaceutică

Românii merg tot mai des la medic

de Dorina Novac - aug. 17 2022
Românii merg tot mai des la medic

Platforma de servicii și abonamente medicale, de fitness și de nutriție SanoPass a înregistrat, în prima jumătate a anului 2022, peste 100.000 de servicii medicale livrate, în valoare de peste 1 milion de euro.

SanoPass este o platformă medtech care unifică şi digitalizează accesul la sănătate si fitness, în peste 1.000 de clinici private, atât de proximitate, cât şi din reţele mari, şi peste 200 de săli.

SanoPass

Aceasta asigură accesul la peste 11.000 de medici, garantând programări cu acoperire naţională în maximum 48 de ore. Prin intermediul reţelei sale naţionale de parteneri, platforma asigură servicii medicale si de fitness pentru 50.000 de abonaţi şi 30.000 de utilizatori activi.

In topul serviciilor medicale accesate de utilizatorii SanoPass în prima jumătate a anului 2022 au fost: Analize Medicale (33%), Obstetrică-Ginecologie (12%) și Cardiologie (7%).

„Observăm o triplare a numărului de servicii accesate pe care le înregistrăm, comparând cu aceeași perioadă a anului trecut. Există cu siguranță o corelație între ieșirea din carantină și accesul în clinici private, însă consider că nu este doar atât. În mod cert, românii devin mai preocupați de sănătatea lor, atât fizică, cât și mintală. Doar în luna mai anul acesta, am înregistrat servicii medicale care cumulează, din punct de vedere al valorii, lunile mai, iunie, iulie și august ale anului trecut”, a declarat Filip Bulău, Medical & Fitness Network Director, SanoPass.

Platforma medtech a creat un ecosistem prin care cei peste 50.000 de utilizatori au acces la toate serviciile de sănătate de care au nevoie.

Pornind de la partea medicală care include acces la rețeaua națională de clinici partenere, dar și la asigurători, telemedicină cu triaj bazat pe AI și continuând cu servicii de fitness și nutriție.

„În ceea ce privește utilizarea serviciilor de fitness, am înregistrat în prima parte a anului 2022 peste 20.000 de accesări în baza abonamentelor vândute, la care se adaugă alte aproximativ 5.000 de accesări de catre utilizatori care nu au un abonament achiziționat și care preferă modulul nostru de plată «pay as you go». O statistică interesantă pentru oamenii din industrie este că în timpul verii, media intrărilor noastre se păstrează la peste 6 accesări/ abonat, ceea ce reprezintă o medie ridicată pentru perioada aceasta a anului, când lumea este axată pe concedii. Comparând chiar și cu anii de dinainte de pandemie, media se clasează la aproximativ 25% peste ceea ce știam a fi comportamentul de consum al utilizatorilor de fitness”, spune Delia Iliasa, Managing Partner SanoPass.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe