Newsflash
Reportaje

Prietenii copiilor, la Maternitatea Suceava

de Dr. Aurel F. MARIN - feb. 5 2010
Prietenii copiilor, la Maternitatea Suceava

La sfârşitul anului trecut, când atenţia generală era atrasă mai degrabă de tumultul politic şi de apropierea Sărbătorilor decât de orice altceva, o informaţie transmisă de UNICEF a trecut – nemeritat – neobservată: se anunţa, atunci, că 23 de maternităţi din România au fost certificate ca „Spital prieten al copilului“. Lansată în 1991, de către UNICEF şi OMS, iniţiativa, la care au aderat deja 20.000 de maternităţi din întreaga lume, vizează promovarea şi sprijinirea alăptării, pentru a asigura fiecărui copil un start în viaţă cât mai bun posibil. (...)

   Ştirea respectivă ne-a reamintit şi de parteneriatul dintre Guvernul României şi Banca Mondială, conceput în 2004 şi relansat cu destul festivism în vara anului trecut, potrivit căruia 22 de maternităţi din toată ţara urmau să fie reabilitate şi modernizate, lucrările vizând recompartimentarea saloanelor, echiparea lor cu grup sanitar şi duş, refinisarea spaţiilor, înlocuirea tâmplăriilor, modernizarea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, reconformarea spaţiilor de operaţie etc.
   Confruntând cele două liste, aveam să constatăm că doar opt maternităţi incluse în proiectul de modernizare erau şi certificate de UNICEF. Din dorinţa de a prezenta cititorilor noştri un model recunoscut de abordare a îngrijirii mamei şi nou-născutului şi, totodată, de a confrunta declaraţiile oficialilor cu realitatea din teren, am ales Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.
Un reportaj realizat de dr. Aurel F. Marin.
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe