Newsflash
Știri

Proiectul „Aqua Viva”, organizat de Ziua Mondială a Apei

de Florentina Ionescu - mar. 20 2023
Proiectul „Aqua Viva”, organizat de Ziua Mondială a Apei

Tematica evenimentului o reprezintă conştientizarea importanţei protejării apei ca element fundamental al vieţii.

În zilele de 22 şi 23 martie 2023 Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administraţia Naţională „Apele Române” şi S.C. Apa Nova S.A. organizează proiectul „Aqua Viva”, prilejuit de Ziua Mondială a Apei. 

Covasna: donare de sânge, de Ziua mondială a apei 

Tematica evenimentului o reprezintă conştientizarea importanţei protejării apei ca element fundamental al vieţii, esenţial în dezvoltarea durabilă a habitatelor naturale şi urbane în contextul biodiversităţii, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

diodrama acvatica
Sursa foto: Facebook Muzeul Antipa

Misiunea Direcţiei de Mediu implică iniţierea şi promovarea de acţiuni/campanii de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa problematicii de mediu. 

Viața în plastic 

În acest sens, pe data de 22 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Muzeul Antipa va fi dezvăluită publicului „Diodrama acvatică. Viaţa în plastic”, un peisaj acvatic ce nu ar trebui să existe în natură.

În deschiderea evenimentului vor vorbi dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Oana Ristea, şefa Laboratorului de Calitate din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, şefa Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul Administraţiei Naţionale ”Apele Române”- Apele Romane Buzău-Ialomița şi coordonatoarea din partea României a proiectului ProtectStreams4Sea.

Accesul la o expoziție se face în schimbul unui ambalaj de tip pet

Sub sloganul „Adu un PETşte ca să vezi un PEŞTE”, în această zi, accesul vizitatorilor în expoziţia permanentă a Muzeului va fi gratuit la schimb cu un ambalaj/recipient de tip PET.

Totodată, în data de 23 martie 2023 este asigurat accesul unor grupuri de elevi şi cadre didactice în incinta Uzinei de Tratare şi Producţie a Apei Potabile „Roşu”, prin grija Societăţii Apa Nova S.A., şi la laboratoarele de calitate a apelor ce aparţin de Administraţia Naţională „Apele Române”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe