Reprezentanții INSMC „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală anunță că prin proiectul „Spital-Comunitate” au fost redactate și editate 8.000 de exemplare ale unor ghiduri de practică medicală.
Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a publicat recent un anunț pentru cadrele medicale.
Proiectul „Spital-Comunitate, Flux de îngrijire continuă a nou-născutului și a sugarului cu risc crescut de îmbolnăvire și deces” a fost finanțat de Programul Operational Capital Uman.
Proiectul a avut și o componentă de training la care au participat aproximativ 900 de medici pediatri, neonatologi, medici de familie și asistente medicale din secțiile/compartimentele de nou-născuți și pediatrie din întrega țară, se arată pe pagina oficială a INSMC.
A doua componentă a proiectului a avut la bază redactarea și editarea de ghiduri de practică medicală care au fost tiparite în aproape 8.000 de exemplare și au fost distribuite participanților la proiect precum și unităților din care aceștia fac parte, potrivit sursei citate.
Pe baza acestor ghiduri, unitățile sanitare și cabinetele medicilor de familie pot să-și dezvolte protocoale de practică medicală adaptate la condițiile concrete din fiecare unitate sanitară.
Recomandările ghidurilor vor fi întroduse în practica curentă, atât în spital, cât și la nivelul medicilor de familie, astfel încât lanțul de îngrijiri să fie standardizat, unitar și de calitate. Toate ghidurile pot fi descarcate de pe link-ul acesta, accesând Proiect „SPITAL-COMUNITATE”.
Ghidul „Stabilizarea functiilor vitale ale nou-nascutului si sugarului in vederea transportului”
Ghidul 2 „Diagnosticul si Managementul insuficientei respiratorii la nou-nascut si sugar”
Ghidul 3 „Nutritia nou-nascutului si sugarului” => Alimentatia cu laptele matern
Ghidul 4 „Managementul în convulsiile nou-născutului și sugarului”
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe