Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie de screening cardiologic gratuit

de Florentina Ionescu - mai 29 2024
Campanie de screening cardiologic gratuit

Printr-o campanie de screening cardiologic gratuit inițiată de o rețea medicală din România se dorește diagnosticarea a cât mai mulți copii din cei peste 15.000 care trăiesc cu malformații cardiace.

O rețea națională de servicii specializate de cardiologie din România relansează campania „Nicio zi fără joacă”. Astfel, MONZA ARES oferă screeninguri cardiace gratuite pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Investigațiile gratuite sunt disponibile pe durata lunii iunie 2024, se precizează într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Cea de-a noua ediție a programului de screening gratuit se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, oferind consultații plus EKG (electrocardiograme) gratuite de către echipa de medici cardiologi pediatri ai rețelei. 

Aceste investigații au o contribuție majoră la identificarea, gestionarea și tratarea potențialelor probleme cardiace, în condițiile în care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 8 din 1.000 de copii se nasc cu o malformație cardiacă congenitală. 

În România, se estimează că aproximativ 15.000 de copii cu vârsta sub 18 ani trăiesc cu malformații cardiace congenitale netratate. 

„Datorită progreselor din medicina modernă, a tehnologiilor și mai ales datorită competențelor medicilor de elită, putem aborda eficient afecțiunile cardiace pediatrice dintr-un spectru larg, inclusiv patologiile extrem de complexe. Însă nu poate exista intervenție medicală fără diagnostic. Anual, în România, se nasc aproximativ 1.200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt tratați. Prin campania gratuită de screening «Nicio zi fără joacă» ne propunem să facem aceste evaluări accesibile, pentru ca mai mulți copii să poată primi îngrijire medicală în timp util”, a declarat dr. Geanina Durigu, CEO al Monza Ares Grup. 

Primul departament de angiologie pediatrică

Pe parcursul edițiilor anterioare, programul gratuit de screening a evaluat peste 2.200 de copii, unul din zece prezentând afecțiuni nediagnosticate anterior, cum ar fi aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect hipertorfie ventriculară stângă și dreaptă, BRD (bloc de ramură dreaptă) minor, dar și malformații cardiace congenitale, precum defect septal atrial și persistență de canal arterial. 

Rețeaua este responsabilă de lansarea primului departament de Angiologie Pediatrică din Europa de Est, specializat în tratamentul minim invaziv al copiilor cu probleme cardiace și arteriovenoase congenitale, premieră realizată în 2014. 

Screeningurile se vor desfășura la centrul din str. Tony Bulandra nr. 27, București. Investigațiile pot fi efectuate exclusiv cu programare, la numărul de telefon 031.9300. Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordinea programărilor. Pe durata campaniei, complementar, ecografiile cardiace pot fi efectuate la un preț special. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe