O clinică de referință în domeniul fertilizării in vitro și al ginecologiei din România sărbătorește patru ani de la înființare, amintind cât de mulți copii s-au născut prin FIV de la acel moment până în prezent.
Statisticile sunt alarmante în ceea ce privește natalitatea în România, iar multe cupluri din țara noastră se luptă cu infertilitatea.
România se confruntă cu provocări semnificative. Un nou raport evidențiază că țara noastră a înregistrat în primul trimestru din 2023 cel mai scăzut număr de nașteri din ultimii 145 de ani, cu doar 73.000 de copii veniți pe lume, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
„Un motiv pentru această scădere a natalității ar putea fi și problemele de infertilitate care apar din ce în ce mai devreme. Această realitate demografică ne reafirmă angajamentul și misiunea la noastră: de a încuraja controalele ginecologice regulate și de a sprijini cuplurile să depășească provocările infertilității și de a aduce pe lume copii sănătoși”, a afirmat dr. Andreea Velișcu, cofondator al Embryos.
Clinica a fost fondată într-o perioadă plină de provocări (pandemia de COVID-19) de trei medici. De la bun început, ea a reprezentat un loc unde tehnologia de ultimă generație și expertiza specialiștilor se unesc pentru a oferi cele mai bune servicii de ginecologie și a împlini visurile cuplurilor care se luptă cu infertilitatea. Cofondatorii săi spun că sunt oferă tratamente personalizate pentru fiecare pacient.
„Deschiderea clinicii în timpul pandemiei a fost o provocare, dar și o necesitate. Atât eu, cât și partenerele mele de business am vrut să facem totul la un alt nivel, ne-am dorit să oferim speranță și să facem diferența în viața cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea. Deși suntem doar de 4 ani pe piață, cu ajutorul tehnicii de fertilizare in vitro am contribuit la aducerea pe lume a peste 800 de copii. Aceste cifre nu sunt doar statistici, ele reprezintă speranțe împlinite și vise devenite realitate”, spune dr. Tarig Massawi, cofondator al clinicii.
Investițiile în dezvoltarea acestui proiect au însemnat: investiție în tehnologie, traininguri, aducerea celor mai buni specialiști, inclusiv din afara țării, spun cei trei fondatori.
„Una dintre cele mai remarcabile realizări este introducerea microscopului microTESE, un instrument unic în țara noastră, esențial pentru tratamentele complexe de infertilitate masculină”, afirmă dr. Ionela Anghelescu, cofondator al clinicii.
Aceasta a amintit și faptul că, sub coordonarea embriologului Jennifer Hajek (care a contribuit la dezvoltarea unora dintre cele mai prestigioase centre de reproducere umană asistată din Europa) laboratorul clinicii menționate a pus bazele multor povești de succes pentru persoanele care și-au dorit să devină părinți.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe