Newsflash
ACTUALITATE Știri

Asociația SOS Infertilitatea a cerut modificarea criteriilor de acces în Subprogramul FIV-ET

de Magdalena Tănăsescu - apr. 16 2024
Asociația SOS Infertilitatea a cerut modificarea criteriilor de acces în Subprogramul FIV-ET

Propunerea de modificare a criteriilor de acces în Subprogramul FIV-ET al Ministerului Sănătății a fost depusă de Asociaţia SOS Infertilitatea la registratura instituției.

Potrivit lui Nicole Brunel, fondatoarea asociației, aceste modificări au fost discutate și aprobate de medicii și embriologii din grupul de advocacy inițiat de SOS Infertilitatea.

 

„Subprogramul FIV-ET funcționează din 2011 și are drept rezultat nașterea a mii de copii. Este însă momentul pentru o aducere la zi, prin prisma constatărilor din experiența ultimilor ani, a normelor metodologice/condițiilor de acces în acest Subprogram. Unele dintre prevederi (precum indicele de masă corporală sau nivelul hormonului AMH inclusiv pentru femei tinere) sunt discriminatorii. Statisticile științifice privind rata de reușită arătă că aceste femei au foarte mari șanse de a obține sarcini evolutive prin fertilizare in vitro, însă Subprogramul le exclude”, susține Nicole Brunel.

 

Aceasta a precizat că modificările criteriilor de acces în Subprogramul FIV-ET au fost elaborate în perioada februarie - martie 2024, de către medici și embriologi din domeniul reproducerii asistate din România.

 

 

„Asociația SOS Infertilitatea a asigurat doar rolul de facilitator, centralizând propunerile...Suntem gata să aducem expertiza, pe care o avem din relația directă cu pacienții din comunitățile noastre”, a precizat Nicole Brunel.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe