Newsflash
ACTUALITATE Știri

10.000 de proceduri FIV, aprobate pentru anul 2024

de Magdalena Tănăsescu - mai 16 2024
10.000 de proceduri FIV, aprobate pentru anul 2024

Secretarul de stat în Ministerul Familiei, Doina Pârcălabu, a anunțat că Programul social de interes naţional pentru creşterea natalităţii continuă şi în 2024.

Potrivit programului menționat, se acordă cuplurilor infertile sau femeii singure infertile vouchere în valoare de 10.000 de lei pentru proceduri medicale de specialitate.

„Hotărârea de Guvern este în dezbatere publică, apoi va intra în circuitul de avizare şi va ajunge pe masa Guvernului - 10.000 de cereri pentru cupluri şi persoane singure. (...) Ne bucură că am găsit sursele de finanţare pentru a continua programul, Guvernul a stabilit modalitatea prin care să poată fi transferate sumele de la alte capitole bugetare”, a declarat Doina Pârcălabu în cadrul unei conferinţe despre demografie şi infertilitate.

Potrivit oficialului, în prezent în țara noastră mai există în derulare contractele încheiate în 2023.

„Problema natalităţii care îngrijorează, aşa cum arată datele statistice în România, trebuie tratată foarte serios şi din multiple unghiuri, cu implicarea mai multor instituţii...Este nevoie de o strategie, un document complex care presupune susţinere financiară pe fiecare acţiune”, a precizat Pârcălabu, citată de Agerpres

La rândul său, preşedintele Asociaţiei S.O.S. Infertilitatea, Nicole Brunel, a menționat că în 2023 s-au născut în România doar 155.390 de copii.

„Chiar dacă România ar proceda la fel ca Israelul care acordă gratuit proceduri de fertilizare până când femeia ajunge să aibă doi copii, golul demografic înregistrat nu ar fi acoperit”, a arătat Nicole Brunel.

Conferința despre Demografie şi (IN)Fertilitate „România: Iarna demografică - perspective pentru construirea unui viitor fertility-friendly” a avut loc pe 14 mai, la Palatul Parlamentului. 


Notă autor:

Sursa foto: https://web.facebook.com/SOSI.Nicoleta.Cristea.Brunel

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe