Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

SpermSearch pentru bărbaţii infertili

de Florentina Ionescu - iul. 14 2023
SpermSearch pentru bărbaţii infertili

Un algoritm ce are la bază inteligenţa artificială (IA) a reușit să descopere spermatozoizi în cazul bărbaţilor infertili mai repede și mult mai precis decât o pot face medicii.

 Rezultatele au fost prezentate la cea de-a 39-a întrunire anuală a Societăţii Europene pentru Reproducere Umană şi Embriologie* (ESHRE).

Este vorba despre un nou instrument de IA, care are un avantaj important: el identifică spermatozoizii în decurs de secunde la bărbaţii cu un grad sever de infertilitate, în comparaţie cu o durată de ordinul orelor, atât cât au nevoie medicii pentru a face același lucru.

Pentru a identifica acești spermatozoizi, ei recoltează prin biopsiere fragmente de ţesut testicular de la bărbaţii care doresc să devină părinţi. Medicii embriologi extrag spermatozoizii manual din probă, pentru a fertiliza ovulul partenerei printr-o metodă numită injecţie intracitoplasmatică cu spermă (ICSI). Însă procedura de identificare și de izolare a spermatozoizilor este migăloasă, putând dura până la șase ore.

Instrumentul pe bază de IA, antrenat în prealabil, poate să îi scutească pe medici de acest proces obositor. SpermSearch identifică instant spermatozoizii, apoi embriologul va decide dacă ei sunt cu adevărat prezenţi și dacă sunt suficient de viabili pentru ICSI.

Autorii studiului spun că algoritmul dezvoltat de ei va aduce speranţe bărbaţilor care își doresc să aibă copii biologici, dar care nu au spermatozoizi viabili în lichidul seminal.


Notă autor:

*https://www.eshre.eu/ESHRE2023/Media/2023-Press-releases/Goss
https://medicalxpress.com/news/2023-06-algorithm-sperm-infertile-men-faster.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe