Newsflash
Internaționale

Pauza de la vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea avea beneficii

de Florentina Ionescu - apr. 26 2021
Pauza de la vaccinarea cu Johnson & Johnson ar putea avea beneficii

Presa străină aduce în prim plan vaccinul Johnson & Johnson. Pauza de la vaccinarea cu acest produs ar putea avea un beneficiu important, iar medicii știu acum ce fel de simptome să caute la pacienții vaccinați cu acest produs.

Pauza de aproape două săptămâni de la vaccinarea cu vaccinul Johnson & Johnson s-a încheiat, iar în curând, scrie abcnews.go.com, se va relua vaccinarea cu acesta. 

Johnson & Johnson

Sursa citată precizează că dr. Rochelle Walensky, directorul CDC (Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), a emis o recomandare vineri, făcută de un comitet independent, pentru a adăuga un avertisment la prospectul vaccinului dintr-o singură doză și pentru a relua procesul de vaccinare cu Johnson & Johnson.

Avertismentul de pe prospect va menționa o asociere cu vaccinul și cu o condiție medicală extrem de rară legată de coagularea sângelui, numită sindromul trombozei cu trombocitopenie (TTS sau thrombosis with thrombocytopenia syndrome).

Specialiștii spun că acest avertisment nu este doar o manevră de reglementare, menită să-i mulțumească pe avocați sau pentru a clarifica faptul că beneficiile depășesc riscul de un caz la un milion. În schimb, în ciuda întârzierii cauzate de pauză, există un beneficiu clar pentru sănătatea publică: medicii știu acum despre această rară complicație și știu cum o pot trata cel mai bine.

„[Pauza] a adus în centrul atenției publicului, cât și comunității științifice această condiție”, a declarat dr. Laura Finn, directorul departamentului de hematologie și de transplant medular de la Ochsner Health.

Cazurile inițiale de sindrom al trombozei cu trombocitopenie au fost investigate rapid și au dezvăluit că dacă o persoană își face vaccinul Johnson & Johnson, ar trebui să fie conștientă de simptomele care pot să apară. Medicii, totodată, vor fi în alertă, vor ști cum să trateze această condiție rară și, la fel de important, vor ști cum să nu o trateze.

„Aceasta este o condiție tratabilă dacă o recunoști imediat. Unul dintre motivele pentru care eu cred că est bine să avem această pauză este să avem pe toată lumea informată, astfel încât toți medicii să fie pregătiți să o trateze corespunzător dacă va mai apărea în viitor”, a spus dr. Francis Collins, director al National Institutes of Health.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe