Newsflash
Internaționale

Fibrilaţia atrială, posibil efect advers al acizilor Omega-3

de Dr. Mariana MINEA - oct. 20 2023
Fibrilaţia atrială, posibil efect advers al acizilor Omega-3

Comitetul de evaluare a riscurilor în materie de farmacovigilenţă (PRAC) al EMA a confirmat că fibrilaţia atrială va fi inclusă printre efectele adverse ale medicamentelor ce conţin esteri etilici ai acizilor grași Omega-3.

Esterii etilici ai acizilor Omega-3 sunt folosiţi pentru tratarea hipertrigliceridemiei și în recuperarea post-infarct miocardic. Decizia Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a venit în urma evaluării unor analize sistemice și a unor metaanalize ce includ studii clinice controlate, randomizate. Potrivit specialiștilor, riscul crește în funcţie de doza administrată la persoanele cu boli cardiovasculare și la persoanele cu factori de risc cardiovascular, comparativ cu cele tratate cu placebo. Cel mai mare risc a fost observat pentru doza de 4 g/zi.

PRAC va recomanda actualizarea rezumatului caracteristicilor produsului pentru produsele farmaceutice care conţin esteri etilici ai acizilor Omega-3. De asemenea, va transmite o informare către profesioniștii din Sănătate în acest sens.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/997348

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe