Newsflash
ACTUALITATE Știri

Patru sportivi cu rezultate la Campionatele Universitare Mondiale și Europene, premiați în cadrul UMF ”Carol Davila”

de Magdalena Tănăsescu - oct. 5 2023
Patru sportivi cu rezultate la Campionatele Universitare Mondiale și Europene, premiați în cadrul UMF ”Carol Davila”

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga, i-a premiat joi, 5 octombrie a.c., pe cei patru sportivi care s-au remarcat la Campionatele Universitare Mondiale și Europene.

Festivitatea de premiere a avut loc în Sala de Consiliu din cadrul Facultății de Medicină, cu sediul în Bd. Eroii Sanitari 8, București.

Cei patru sportivi premiați sunt: Alexe Diana – karate, proba sportivă kata; Mănescu Ana Maria – taekwondo, proba kyorugi, 53 kg;
Caplea Cosmin – taekwondo, proba kyorugi, 58 kg; Andrei Mircea Anghel, care a obținut medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare din Chengdu, China, devenind vicecampion mondial universitar.

„ Astăzi premiem excelența. Astăzi premiem sportivii care au obținut rezultate peste granițele țării. Îi felicităm și le dorim mult succes în continuare. Sportul este sănătate, crește imunitatea, asigură o funcționare corectă a aparatelor și sistemelor din corp”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga. 

La rândul său, prof. dr. Ecaterina Ionescu, prorector în cadrul UMF ”Carol Davila”, a ținut să menționeze faptul că în România ”sportul a cam fost lăsat deoparte, din păcate”. 

„Îl felicit pe domnul prof. univ. dr. Cătălin Păunescu, șef disciplină Educație Fizică și Sport, pentru că a reușit să facă performanță într-o universitate care nu are profil sportiv. Pe voi, sportivi, vă felicit deoarece ați găsit timp și foarte bine ați făcut că ați găsit timp pentru sport. Ați putea să risipiți timpul în discoteci și în cu totul alte preocupări ale zilelor noastre. Vă doresc să multiplicați rezultatele acestea și să îi aduceți și pe cei leneși, cum sunt și eu și majoritatea dintre noi, în zona de practicare a sportului”, a afirmat prof. dr. Ecaterina Ionescu, în cadrul ceremoniei de premiere.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe