Newsflash
Internaționale

Patologia cardiacă, tot mai ușor de diagnosticat în era digitală

de Dr. Mădălina Badea - feb. 7 2020
Patologia cardiacă, tot mai ușor de diagnosticat în era digitală

Primele două protocoale de detecție a fibrilației atriale și a suflurilor cardiace cu ajutorul stetoscopului digital au fost aprobate de Administrația pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA.

coronarografieAcestea vin în completarea algoritmului de diagnostic al insuficienței cardiace aprobat de FDA în decembrie 2019, transformând acest stetoscop într-un instrument important pentru identificarea bolilor cardiovasculare.

Capacitatea de detecție a suflurilor cardiace este mult mai mare decât a stetoscopului tradițional, iar depistarea fibrilației atriale se apropie de 100% prin analiza derivației unice ECG incluse în structura acestuia.

De asemenea, instrumentul oferă informații despre frecvența cardiacă și despre durata complexului QRS, care pot fi indicii importante în descoperirea altor patologii asociate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe