Newsflash
Internaționale

O delegație de medici israelieni ajută refugiații din Ucraina la granița cu Republica Moldova

de Florentina Ionescu - feb. 28 2022
O delegație de medici israelieni ajută refugiații din Ucraina la granița cu Republica Moldova

O delegație formată din medici din Israel se pregătește să ajute refugiații din Ucraina la granița cu Republica Moldova.

O misiune medicală ce urmează să aibă loc în Ucraina a fost organizată ieri de United Hatzalah și este alcătuită dintr-o echipă de 15 profesioniști din domeniul medical, scrie www.jpost.com.

echipa medici israel ajutor medical refugiati ucraineni
Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

Sursa citată scria ieri că o echipă formată din personal medical israelian se pregătea să aterizeze în Republica Moldova, pregătită să ajute refugiații ucraineni, pe măsură ce aceștia trec granița pentru a scăpa de războiul din țara lor.

Echipa medicală este organizată de United Hatzalah și este alcătuită, în total, din 15 profesioniști din domeniul medical: medici și paramedici. În zilele următoare, o altă echipă formată din 30 de profesioniști din domeniul sanitar se va alătura delegației, pentru a extinde operațiunea de a oferi îngrijiri medicale refugiaților ucraineni.

Potrivit cifrelor de ieri, 27 februarie a.c., peste 15.800 de ucraineni trecuseră granița în țara vecină, Republica Moldova, începând cu dimineața zilei de vineri, 25 februarie. Se estimează că numărul acestora va crește.

Țara vecină a emis un act în această situație de urgență, pentru a le permite cetățenilor ucraineni să intre doar cu documentele interne de identitate, fără a fi nevoie să prezinte un certificat de vaccinare pentru COVID-19 sau un test COVID cu rezultat negativ.

„Plecăm spre România, și de acolo vom merge cu autoturismele spre Chișinău. Acolo vom lua legătura cu ambasadorul Joel Leon și cu reprezentanții comunității evreiești și, alături de aceștia, ne vom îndeplini misiunea”, a explicat ieri cel care conduce această delegație, David Crispil, înainte de plecarea echipei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe