Newsflash
Știri

Numărul de paturi pentru pacienții COVID-19, suplimentat la SCJU Arad

de Florentina Ionescu - aug. 19 2021
Numărul de paturi pentru pacienții COVID-19, suplimentat la SCJU Arad

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au anunțat că vor suplimenta numărul de paturi pentru pacienți COVID-19 într-una dintre secțiile de la etajul clădirii.

La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth, sunt amenajate 19 paturi pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 și 12 paturi pentru pacienții care necesită terapie intensivă, potrivit unui anunț făcut ieri pe o rețea de socializare. 

spital judetean arad
Sursa foto: www.facebook.com/scjua

„La această oră avem 16 pacienți internați pe secția COVID-19. Am decis astăzi, în cadrul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, ca în cazul în care, în perioada următoare va crește numărul pacienților cu infecție SARS CoV-2 să redeschidem, în funcție de necesitate, și celelalte secții din strada Stephan Ludwig Roth care au funcționat până la începutul verii în regim de secții COVID-19 și unde sunt disponibile încă 66 de paturi. Pentru început vom suplimenta numărul de paturi pentru pacienți COVID-19 - cu zece - într-una dintre secțiile de la etajul clădirii”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad, potrivit paginii oficiale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

În continuare, cetățenii care se adresează Unității Primire Urgențe cu simptome specifice COVID-19 sau cu alte afecțiuni medicale trec inițial printr-un triaj epidemiologic, efectuat de personalul medical din urgențe la intrarea în incinta spitalului, iar mai apoi sunt redirecționați în spital, în funcție de simptomatologie.

„Pacienții care se prezintă la spital cu simptome de COVID-19 nu mai sunt nevoiți să fie transferați în zone pentru suspecți deoarece sunt testați cu test antigen, efectuat în laborator și al cărui rezultat este eliberat într-un timp mult mai scurt decât în cazul testelor RT-PCR. Astfel, pacienții rămân în Unitatea Primire Urgențe pentru efectuarea analizelor medicale iar până la finalizarea acestora primesc și rezultatul testului”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Managerul interimar a spus, totodată, că s-a decis să se efectueze triajul epidemiologic precum și investigațiile medicale necesare în Unitatea Primire Urgențe și să se renunțe la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional.

„Am luat această decizie deoarece în valul trei ne-am confruntat cu cazuri mai grave care aveau nevoie de internare, fapt care ne-a determinat să nu mai efectuăm investigații medicale în regim de spitalizare de zi ci doar în regim de urgență în cadrul Unității Primire Urgențe. Astfel, în perioada următoare vom elibera pavilioanele puse la dispoziție de Expo Arad, iar structurile mobile și echipamentele care erau funcționale acolo le vom utiliza în incinta spitalului. Le mulțumim pe această cale pentru tot suportul acordat și sperăm totodată să nu mai fie nevoie de redeschiderea spitalului de campanie”, a conchis ec. Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe