Newsflash
Știri

Monitorul Oficial: ce spitale asigură asistența medicală pentru copiii cu COVID-19

de Florentina Ionescu - sept. 25 2020
Monitorul Oficial: ce spitale asigură asistența medicală pentru copiii cu COVID-19

A fost publicat ordinul Ministerului Sănătății care oferă informații despre asigurarea în condiții optime a asistenței medicale pediatrice spitalicești pe perioada stării de alertă, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit ordinului emis de ministrul Sănătății, pe durata stării de alertă, pentru municipiul București și zonele limitrofe, preluarea patologiei infecțioase pediatrice de către unitățile sanitare cu structuri de pediatrie se va realiza astfel:

copil la doctor spital COVID-19

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu București”, care asigură patologia chirurgicală și ortopedică cu sau fără SARS-CoV-2; urgențe pediatrice cu sau fără COVID-19; bolile diareice acute; patologia hepatică; patologie nou-născuți.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie” București asigură: patologia chirurgicală și ortopedică cu sau fără COVID-19; patologie cardiacă; patologie ORL; nefrologie, diabet; oncologie.

Spitalul Clinic de Copii „Victor Gomoiu” București asigură îngrijiri medicale copiilor cu: boli eruptive, boli diareice acute, patologie ORL, boli infecțioase neurologice acute.

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București asigură: urgențe pediatrice cu sau fără COVID-19, boli respiratorii, patologie ORL, boli digestive (hepatite, boli diareice acute), patologie nou-născuți.

În actul normativ publicat ieri în Monitorul Oficial se mai arată că pe durata stădii de alertă, pentru municipiul București și zonele limitrofe, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București va asigura asistența medicală spitalicească pediatrică pentru:

  • Patologia COVID-19 și patologia infecțioasă asociată cu SARS-CoV-2
  • Copiii cu infecție HIV/SIDA
  • Nou-născutul expus perinatal la infecția cu HIV
  • Profilaxia și tratamentul rabiei
  • Profilaxia și tratamentul tetanosului.

Și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Boli Tropicale „Dr. Victor Babeș” București va asigura asistența medicală spitalicească pediatrică pentru patologia COVID-19 și patologia infecțioasă asociată cu SARS-CoV-2, pentru cei din municipiul București și zonele limitrofe.

Mai jos este actul normativ publicat în Monitorul Oficial (captură de ecran).

spitale covid pediatrie bucuresti zone limitrofe


Notă autor:

Sursa foto: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe