Anual, la data de 11 aprilie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson. Cu acest prilej, Ministerul Sănătății a transmis un mesaj.
Ziua mondială împotriva bolii Parkinson este organizată anual pentru a creşte gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la această afecțiune și impactul ei asupra pacienților, familiilor acestora, asupra societății.
Se estimează că aproximativ 10 milioane de oameni suferă la nivel global de această maladie. Data de 11 aprilie a fost aleasă în onoarea celui care a descoperit această boală, medicul englez James Parkinson, se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății (MS) din România.
„Anul acesta, Ministerul Sănătății a continuat actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite pentru a asigura molecule inovative, de ultimă generație pacienților cu boli grave, așa cum este și boala Parkinson. Precizăm că boala Parkinson nu poate fi vindecată, însă medicamentele pot îmbunătăți semnificativ simptomele”, au transmis reprezentanții MS.
Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă, caracteristică omului, ce survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor. Este a doua cea mai frecventă tulburare neurodegenerativă după boala Alzheimer.
Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, marcată pe 11 aprilie
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe