Newsflash
Internaționale

Medicii rezidenţi din Anglia, în grevă

de Dr. Mariana MINEA - mar. 17 2023
Medicii rezidenţi din Anglia, în grevă

Sub povara unui program încărcat și a datoriilor pentru achitarea cursurilor universitare, medicii rezidenţi (en.: junior doctors) din Marea Britanie au intrat în grevă pentru 72 de ore, la începutul acestei săptămâni.

greva UK

Creșterile salariale nu au ţinut pasul cu inflaţia, spune Poh Wang, citat de Reuters. Tânărul are 28 de ani, un împrumut de peste 80.000 de lire pentru studiile medicale, iar la începutul pandemiei a lucrat ca medic urgentist în sudul Londrei. „Ne-am dat peste cap să facem tot ce am putut. Acum nu ne place sunetul aplauzelor, pentru că este gol”, a spus el, referindu-se la campania de recunoștinţă derulată în Marea Britanie la adresa angajaţilor din sănătate.

Problema salarizării este importantă pentru medicii rezidenţi, dar nu este singura. Deficitul de personal și eforturile pentru a echilibra această situaţie își spun cuvântul în sistemul public de sănătate. Și profesorii sunt afectaţi de măsurile luate de guvern pentru a ţine inflaţia sub control.

Mai multe ţări europene se confruntă cu proteste în rândul cadrelor medicale din cauza burnoutului și a listelor tot mai lungi de așteptare pentru pacienţi.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/world/uk/britains-junior-doctors-prepare-strike-over-pay-burnout-2023-03-10/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe