Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii tineri din Anglia se află într-o grevă de 6 zile

de Magdalena Tănăsescu - ian. 5 2024
Medicii tineri din Anglia se află într-o grevă de 6 zile

Până luni, 8 ianuarie a.c., inclusiv, medicii tineri din Anglia se află într-o grevă de şase zile, din cauza lipsei unui acord cu guvernul în faţa crizei provocate de inflaţie.

Este vorba de aproximativ 70.000 de tineri medici în Anglia, iar greva survine într-un moment în care NHS se confruntă cu o lipsă de personal şi fac eforturi să reducă listele de aşteptare enorme pentru pacienţi, transmite Agerpres.


„Avem liste de aşteptare enorme pentru că nu avem suficienţi medici, răspunsul nu este reducerea salariilor şi să ne facă să fugim. Greva este singurul lucru pe care acest guvern îl ascultă”, a declarat Robert Laurenson, un oficial al comisiei „medicilor juniori” din sindicatul BMA.

 

Durata de 6 zile a protestelor este fără precedent pentru sistemul britanic de sănătatate publică, care este deja puternic afectat. 

„Nu va mai rămâne niciun medic”, dacă guvernul nu acceptă majorarea salariilor, a spus Hamish Bain, un medic în vârstă de 30 de ani, explicând că mai mulţi dintre colegii săi au emigrat în Australia şi Statele Unite. 

Potrivit cotidianului The Times, un milion de consultaţii au fost anulate în total din cauza grevelor „medicilor juniori”.

Conform datelor furnizate de sindicatul BMA (British Medical Association), salariile au scăzut cu aproape un sfert din 2008, ţinând cont de inflaţie.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe