Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Penurie de medicamente în Anglia - Farmaciștii trag un semnal de alarmă

de Florentina Ionescu - mai 10 2024
Penurie de medicamente în Anglia - Farmaciștii trag un semnal de alarmă

Farmaciștii din Anglia avertizează că lipsa de medicamente în această țară este „dincolo de nivelul critic”.

Un raport recent a scos la iveală provocările cu care se confruntă farmaciștii din Anglia și riscurile ca sănătatea pacienților să aibă de suferit, din cauză că unele medicamente esențiale nu sunt disponibile în farmaciile din Anglia, scrie The Guardian

Penuria de medicamente în Anglia este acum la un nivel atât de critic încât pacienții sunt la riscul de a suferi imediat din această causă ori chiar la risc de deces, au avertizat farmaciștii. Situația este atât de gravă încât farmaciștii sunt nevoiți să elibereze rețeta sau prescripția medical fracționat, adică le spun pacienților că doar o parte din medicamentele de pe prescripția lor poate fi eliberată, apoi îi roagă să revină mai târziu în farmacie pentru a procura restul de substanțe medicamentoase de pe rețetă, odată ce farmacistul a găsit o sursă pentru acestea. 

Sute de medicamente diferite sunt acum greu de obținut sau imposibil de obținut, potrivit Community Pharmacy England (CPE), care a publicat raportul menționat la începutul știrii. Lipsa de medicamente, răspândită la scară largă în această țară, fiind vorba uneori chiar de lipsuri pe terment lung, prezintă „riscuri imediate pentru sănătatea și bunăstarea pacientului”, mai arată raportul. 

„Provocările în aprovizionarea cu medicamente cu care se confruntă farmaciile comunitare și pacienții lor sunt dincolo de nivelul critic. Pacienții cu o paletă largă de nevoi terapeutice și clinice sunt afectați zilnic de această penurie (...), ea ducând la frustrare, anxietate și afectându-le sănătatea”, a declarat Janet Morrison, directorul executiv al CPE.

Lipsa de medicamente duce la întârzieri în ceea ce privește accesul pacienților la anumite medicamente esențiale sau medicamente care le-ar putea salva viața, a mai spus Janet Morrison. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe