Sprijinirea pacientului cu tuberculoză este o componentă esențială a conceptului de îngrijire, iar când acest lucru este făcut și cu ajutorul voluntarilor, beneficiile sunt semnificative, spun specialiștii de la „Marius Nasta”.
În aceste zile, mai mulți medici implicați în îngrijirea pacientului cu tuberculoză (TB), având drept gazdă Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în proiectul „Consolidarea controlului tuberculozei în România prin implementarea strategiei WHO END TB 2016-2020” implementat de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, sub coordonarea Ministerului Sănătății, au vorbit cu membri din Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), despre nevoia de atragere a voluntarilor pentru sprijinirea pacientului cu tuberculoză (TB) și importanța dezvoltării rețelei de voluntari pentru sprijinirea pacienților, obiectiv prevăzut în cadrul proiectului, alături de alte activități.
A răspuns invitației reprezentanților de la Institutul „Marius Nasta” prof. dr. Jinga Viorel, rectorul UMF „Carol Davila” (foto). Acesta a transmis un mesaj tinerilor studenți despre beneficiile voluntariatului în perioada studenției.
Persoanele care doresc să facă voluntariat pentru sprijinul pacienților cu tuberculoză pot juca un rol esențial în îmbunătățirea vieții acestor persoane și în combaterea acestei boli, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.
„Rolul voluntarilor în sprijinirea pacienților cu tuberculoză este vital pentru a combate această boală și pentru a îmbunătăți viața celor afectați”, au transmis reprezentanții Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe