Newsflash
ACTUALITATE Știri

Au început înscrierile pentru examenul de admitere la UMF „Carol Davila”

de Florentina Ionescu - iul. 10 2024
Au început înscrierile pentru examenul de admitere la UMF „Carol Davila”

Examenul de admitere la UMF „Carol Davila” București are loc pe 21 iulie. Înscrierile candidaților au început de ieri și au loc exclusiv online.

Reprezentanții UMF „Carol Davila” (UMFCD) vin cu câteva precizări, având în vedere preocupările apărute în spațiul public cu privire la posibilitatea ca absolvenții de liceu care au depus contestații la examenul de bacalaureat să nu se încadreze în perioada planificată pentru înscriere la facultate din cauza duratei mai mari de eliberare a adeverințelor/diplomelor. 

Una dintre precizări este că înscrierea la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București are loc exclusiv online, operațiunile necesare înscrierii fiind mult simplificate. 

Platforma de admitere este conectată cu Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), notele de la examenul de bacalaureat fiind importate automat, odată ce situația școlară este definitivată, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

„Recomandăm candidaților care nu au primit încă rezultatul contestațiilor, să își deschidă cont în platforma de admitere, să completeze toate câmpurile obligatorii și să încarce documentele necesare, urmând să încarce diploma/adeverința de bacalaureat în momentul în care aceasta este disponibilă. Menționăm că luni, 15.07.2024, cu o zi înaintea finalizării înscrierii, vom analiza situația în cadrul ședinței de Consiliu de Administrație, luând în calcul inclusiv posibilitatea de prelungire a perioadei de înscriere”, a transmis prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe