În 2019, Adunarea Generală a ONU a desemnat 10 februarie ca fiind Ziua mondială a leguminoaselor. Acestea sunt mai mult decât niște simple semințe nutritive, spun experții.
Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (Food and Agriculture Organization of the United Nations – pe scurt, FAO) precizează că Ziua Mondială a Leguminoaselor reprezintă o oportunitate de a crește gradul de conștientizare asupra beneficiilor nutriționale ale leguminoaselor și asupra contribuției la sistemele alimentare durabile / sustenabile, precum și contribuției lor la o lume fără foamete.
În multe culturi, leguminoasele sunt considerate a fi „proteină pentru săraci”, iar conținutul lor mare de nutrienți le face alimente ideale pentru vegani și pentru vegetarieni, pentru că le asigură acestor categorii de persoane aporturile adecvate de proteine, minerale și vitamine, potrivit FAO.
De ce este bine să mâncăm leguminoase (fasole, linte, mazăre, năut etc.):
Sursa foto: www.rawpixel.com
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe