Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

UE alocă încă 90 de milioane de euro pentru civilii afectați de războiul din Ucraina

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 28 februarie 2022, ora 17:11

Referitor la situația din Ucraina, Uniunea Europeană coordonează asistența de urgență și anunță că intensifică ajutorul umanitar acordat civililor afectați de război.

Pe măsură ce situația umanitară din Ucraina se înrăutățește, iar țările învecinate primesc ucraineni care fug din țara lor, Comisia Europeană depune eforturi pentru a oferi asistență de urgență, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

ajutor fonduri alocate de ue pentru a ajuta civilii afectati razboi ucraina
Fotografie creată de Santiago Sauceda González, de la Pexels

Comisia Europeană a anunțat că alocă o sumă suplimentară de 90 de milioane de euro pentru programe de ajutor de urgență destinate civililor afectați de războiul din Ucraina, ca parte a unui apel urgent de ajutor din partea Organizației Națiunilor Unite. Finanțarea va ajuta persoane din Ucraina și Republica Moldova. 

Ce măsuri iau spitalele private private din România pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Acest nou ajutor umanitar al UE va consta în hrană, apă, asistență medicală, adăpost și va contribui la acoperirea nevoilor de bază ale acestor persoane.

De asemenea, Comisia coordonează furnizarea de asistență materială Ucrainei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, care include 8 milioane de produse de îngrijire medicală esențiale și asistență în materie de protecție civilă – cu oferte, până în prezent, din partea a 20 de state membre: Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Țările de Jos. 

Crucea Roșie Română: strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni 

Un prim convoi de camioane din Slovenia a sosit ieri în capitala Ucrainei, Kiev. Moldova a activat mecanismul pentru a-i sprijini pe cetățenii ucraineni care sosesc în țara lor. Austria, Franța și Țările de Jos au oferit deja sprijin de urgență Moldovei, cum ar fi adăposturi și asistență medicală. Comisia este în permanență în contact cu alte țări învecinate cu Ucraina și este pregătită să ofere asistență suplimentară, după cum s-a solicitat, precizează sursa citată.

„Civilii plătesc cel mai mare preț în urma agresiunii militare ilegale a Rusiei împotriva Ucrainei. Războiul riscă strămutarea a milioane de ucraineni și duce la o creștere bruscă a nevoilor umanitare, în interiorul Ucrainei, dar și în țările învecinate în care ucrainenii caută siguranța. UE este pe deplin solidară cu poporul ucrainean, iar finanțarea noastră inițială le va permite partenerilor noștri umanitari să furnizeze asistența de urgență necesară. Îndemn întreaga comunitate internațională a donatorilor să răspundă, de asemenea, cu generozitate.”, a declarat Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. 

A fost lansată Dopomoha, o platformă pentru ucrainenii care caută refugiu în România 

Etichete: razboi ucraina civili ajutor ucraina ajutor umanitar produse de ingrijire medicala asistenta umanitara asistenta medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.