Newsflash
Știri

Crucea Roșie Română: strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni

de Florentina Ionescu - feb. 28 2022
Crucea Roșie Română: strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni

Crucea Roșie Română lansează un apel de strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului. Astfel, se pot face donații online, pe site-ul Crucii Roșii.

În contextual actual, Crucea Roșie Română își exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina, ce are consecințe devastatoare asupra populației civile, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

A fost lansată Dopomoha, o platformă pentru ucrainenii care caută refugiu în România 

Apel umanitar Crucea Rosie Romana

Sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confruntă în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate. Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violență continuă, situația gravă determinându-i să fugă acum din calea războiului, potrivit comunicatului. 

Spitalele militare din țară, pregătite pentru a primi răniți din Ucraina 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar „Umanitatea nu are granițe“.

Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române, www.crucearosie.ro, sau direct în conturile campaniei:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

„În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean“, a declarat Ioan – Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe