Newsflash
Știri

A fost lansată Dopomoha, o platformă pentru ucrainenii care caută refugiu în România

de Florentina Ionescu - feb. 28 2022
A fost lansată Dopomoha, o platformă pentru ucrainenii care caută refugiu în România

Code for Romania anunță că platforma dopomoha.ro poate fi accesată acum.

De ieri, dopomoha.ro este live. Este cea de-a doua soluție din ecosistemul construit de Asociația Code for Romania în sprijinul refugiaților din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

dopomoha

Dopomoha înseamnă ajutor în ucraineană. Ajutor pentru refugiații ucraineni care au nevoie rapid de informații corecte: care este procedura de intrare în țară, care sunt metodele de solicitare a azilului în România, care sunt drepturile și obligațiile persoanelor care intră în țară, la ce resurse pot avea acces etc., explică inițiatorii în același comunicat.

„Ne-au trebuit mai puțin de 72 de ore să construim de la zero și să avem live Dopomoha.ro, platforma centrală cu informații pentru ucrainenii care caută refugiu în România. Capacitarea întregii echipe și comunități Code for Romania a fost fantastică, un efort uriaș depus de noi pentru ca cei care ajung în România să nu simtă haos, panică sau incertitudine. Ni s-au alăturat ca parteneri în crearea și validarea informațiilor din platformă cei de la Departamentul pentru SItuații de Urgență, Organizația Internațională pentru Migrație și Consiliul Național Român pentru Refugiați. E mai mult decât tehnologie, iar asta ne dă încrederea că putem, oră cu oră, zi cu zi, aplicație cu aplicație să fie puțin mai bine.”, a declarat Bogdan Ivănel, cofondator & CEO Asociația Code for Romania.

Ghid cu informații

Platforma dopomoha.ro este un ghid general de informare și sprijin pentru cei care vor să se adăpostească în România din cauza războiului din Ucraina și poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză și rusă. 

UE coordonează furnizarea de asistență de urgență Ucrainei 

„Platforma va fi actualizată permanent cu informații utile verificate de partenerii noștri, Organizația Internațională pentru Migrație, Consiliul Național Român pentru Refugiați și Departamentul pentru Situații de Urgență, United Nations High Commissioner for Refugees”, au precizat reprezentanții asociației menționate mai sus.

Asociația Code for Romania mai lucrează în acest moment la:

Un Acoperiș - adăpost sigur pentru cei care se adăpostesc în România din calea războiului, cei care au nevoie de găzduire putând fi direcționați către locuri de cazare verificate și adaptate nevoilor lor. Soluția este în dezvoltare și este 50% finalizată.

Sprijin de Urgență - Un sistem pentru Departamentul pentru Situații de Urgență prin care să poată procesa mult mai ușor resursele oferite de persoanele fizice. Soluția este în dezvoltare și este 30% finalizată. 

Alexandru Rafila: Testarea refugiaţilor din Ucraina, o prioritate 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe