Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS și EMA inspectează producția vaccinului Sputnik

Viața Medicală
L. Budin joi, 22 aprilie 2021, ora 17:28

De la jumătatea lui mai și până la începutul lui iunie, specialiști ai Organizației Mondiale a Sănătății și ai Agenției Europene a Medicamentului vor continua, într-o nouă etapă, evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V.

Rusia a solicitat aprobarea OMS pentru punerea pe piață, de urgenţă, a vaccinului produs de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, arată Reuters.

vaccin-rusesc

Până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a certificat siguranța și eficacitatea serurilor produse de Pfizer, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, lucru de natură a ghida autoritățile de reglementare din diversele țări.

Până la începutul lui iunie, experți ai OMS și ai Agenției Europene a Medicamentului (EMA) vor inspecta bunele practici de producție ale vaccinului rusesc. Reprezentanții OMS spun că primesc în continuare, de la producător, date din studiile clinice în care se folosește Sputnik.

Etichete: vaccin sputnik inspectie productie echipa oms ema

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.