Newsflash
Internaționale

OMS: se menține nivelul maxim de alertă pentru pandemia COVID

de L. Budin - ian. 31 2023
OMS: se menține nivelul maxim de alertă pentru pandemia COVID

Pandemia se află într-un „punct de tranziţie” şi are în continuare nevoie de o gestionare atentă pentru „atenuarea potenţialelor consecinţe negative” a precizat OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să menţină nivelul maxim de alertă cu privire la pandemia COVID-19, la trei ani după ce organizaţia a declarat boala o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

director-oms
Sursă foto: Facebook

 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a urmat recomandările Comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la COVID-19, reunit vineri la nivel de experţi pentru a 14-a oară şi care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul reprezentat în continuare de SARS-CoV-2, relatează AFP, Reuters și Agerpres.

Tedros Adhanom Ghebreyesus anunţase deja că, în opinia sa, este prematură ridicarea celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia de COVID-19.

Pandemia are nevoie în continuare de o gestionare atentă, a precizat OMS într-un comunicat.

Peste 6,8 milioane de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea, în urmă cu trei ani, a pandemiei de COVID-19, care a afectat toate ţările de pe glob.

Apariţia vaccinurilor şi a tratamentelor a schimbat considerabil cursul pandemiei din 2020. Directorul general al OMS și-a exprimat speranța că se va ridica starea de urgență de sănătate publică în acest an, în condiţiile în care accesul la instrumente eficiente împotriva virusului poate fi îmbunătăţit la nivel global.

SJU Suceava: șefa Secţiei de oncologie, reţinută pentru luare de mită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe