Newsflash
Internaționale

O moașă româncă a fost aleasă ca imagine a serviciului de sănătate britanic

de Dr. Laura Davidescu - iul. 8 2020
O moașă româncă a fost aleasă ca imagine a serviciului de sănătate britanic

Claudia Anghel, o moașă de la spitalele din Coventry și Warwickshire, va figura pe panourile publicitare din stațiile de autobuz din Marea Britanie, ca parte a campaniei aniversare a National Health Service.

Românca, originară din Călărași, este una dintre cele trei persoane din sistemul sanitar alese din zona centrală a Angliei să facă parte din acest proiect și speră că acest lucru va adduce recunoaștere muncii echipei din care face parte, de la medici și până la personal de curățenie, anunță convetrytelegraph.net.

Imaginile de campanie sunt realizate de celebrul fotograf Rankin, recunoscut pentru portretele deosebite pe care le-a făcut membrilor trupelor Rolling Stones sau Queen, iar scopul proiectului este să aducă un omengiu eforturilor personalului medical depuse pe perioada pandemiei de COVID-19.

Anul asistenților medicali și al moașelor

Claudia Anghel lucrează ca moașă de peste 26 de ani, dintre care primii 19 i-a petrecut în România, pe care a părăsit-o în 2011. Din 2014 lucrează la spitalul din Coventry din 2014.

claudia anghel nhsDe ce a fost aleasă Claudia Anghel ca imagine a NHS?

În calitate de coordinator al nașterilor la spitalul universitar unde lucrează, a luat măsuri vitale pentru ca mamele, bebelușii și familiile lor să fie în deplină siguranță într-o perioadă extrem de stresantă, iar șefii ei o descriu drept un exemplu strălucit al profesiei sale.

“Am fost profund impresionat de dedicarea ei permanentă pentru mame, bebeluși și familiile lor”, a declarat Gaynor Armstrong, directorul grupului de moașe.

“Să fii moașă este despre bucurie și despre viață”

Claudia a declarat că drumul ei către meseria de vis a început în momentul în care și-a dat seama că-și dorea să facă o meserie în care munca ei să conteze. Încurarajă de tatăl ei, a devenit moașă, pentru că “nu e vorba despre oameni bolnavi”, a spus ea pentru site-ul din Coventry. “Este despre bucurie și despre viață. Fiecare mamă și fiecare bebeluș este special.”

În privința mutării în altă țară, Claudia a mărturisit că-și dorea o vioață mai bună pentru fiul ei, căruia a vrut să-I ofere mai multe alternative și e convinsă că e cel mai bun lucru pe care l-a făcut în viața ei.

Calificările din România nefiind identice cu cele din Marea Britanie, mai întâi a lucrat personal auxiliar în Walsall, înainte de a face un curs la Birmingham care să-i permită din nous ă lucreze ca moașă.

Despre fotografia de campanie

Întrebată dacă e mulțumită de imaginea surprinsă de fotograf, Claudia mărturisește că a fost foarte stresată la ședința foto, în ciuda faptului că Rankin s-a purtat foarte frumos și a încercat să o facă să se simtă în largul ei.

Dacă ar sta în puterea ei, ar schimba ceva la fotografie, pentru că “eu de obicei zâmbesc în poze. Chiar și acum, când toți purtăm mască la muncă, este important să zâmbim. Oamenii nu ne pot vedea gura, dar ne văd ochii și își dau seama că sunt bine, că ai grijă de ei.”

S-ar putea să te intereseze și:

Rolul și perspectiva profesiei de moașă în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe