De Ziua Mondială a Somnului, cei de la Statista.com au publicat un infografic extrem de interesant, în care arată că 39% dintre americani nu pot să doarmă.
Vinerea aceasta, 17 martie, este marcată Ziua Mondială a Somnului. Aceasta este un eveniment anual menit să crească gradul de conștientizare asupra importanței unui somn de calitate în timpul nopții.
Institutul „Marius Nasta”: abordarea multidisciplinară a tulburărilor de somn, esențială
Mottoul de anul acesta sub care se desfășoară campania este „Somnul este esențial pentru sănătate”. Potrivit unui studiu publicat de Colegiul American de Cardiologie, până la 8% dintre decesele de orice cauză ar putea fi atribuite unei calități proaste a somnului, în vreme ce persoanele care au obiceiuri sănătoase în materie de somn au mai puține riscuri de deces prematur.
Datele din raportul „Statista Consumer Insights” arată că în SUA 39% dintre respondenți au spus că au suferit de pe urma unei tulburări de somn (fie dificultatea de a adormi sau de a-și menține starea de somn, fie insomnie, etc.) în ultimele 12 luni anterior perioadei la care au răspuns la întrebările dintr-un chestionar.
Italienii se numără printre cei care au o calitate slabă a somnului, 48% dintre ei raportând o tulburare de somn. India a înregistrat cea mai mare proporție de persoane care au o calitate bună a somnului, doar 26% dintre respondenți spun că suferă din cauza somnului prost din timpul nopții.
Chestionarul a avut între 2.000 și 10.000 de respondenți cu vârsta între 18 și 64 de ani, chestionați pentru fiecare țară în parte, în perioada ianuarie-decembrie 2022.
Respondenții care au suferit de tulburări de somn în ultimele 12 luni, potrivit Statista:
Italia: 43%
Adrica de Sud: 42%
Spania: 41%
Mexic: 41%
SUA: 39%
Brazilia: 35%
China: 30%
India: 26%
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe